2421088811 info@gasgroup.gr

FUEL FUSION ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ GAS GROUP PELAGIADIS

Σύστημα έγχυσης φυσικού αερίου

Τι είναι το DIESEL DUAL FUEL

Η τεχνολογία DIESEL DUAL FUEL είναι ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα έγχυσης αερίου για κινητήρες ντίζελ που επιτρέπει την ταυτόχρονη χρήση φυσικού αερίου CNG σε ένα μείγμα ντίζελ-αέρα.

Το σύστημα μειώνει την ποσότητα του εγχυόμενου Diesel και το αντικαθιστά με μια δόση φυσικού αερίου. 

Αυτό σημαίνει:

  • πιο αποτελεσματική καύση Diesel,
  • αύξηση της ισχύος του κινητήρα,
  • την μείωση των εκπομπών καυσαερίων, σωματιδίων PM και CO2,
  • την μείωση της κατανάλωσης Diesel. Στόχος του συστήματος είναι να καταστήσει το επαγγελματικό όχημα σας σε ένα πιο οικονομικό και οικολογικό τύπο μεταφοράς.

Ανάλογα με τον τύπο αερίου (π.χ. LPG, CNG ή LNG), τη σχεδίαση του κινητήρα και των συσκευών που συνδέονται με αυτόν, η αναλογία του εγχυόμενου αερίου κυμαίνεται μεταξύ 30-40%. Αυτό σημαίνει μείωση της κατανάλωσης DIESEL κατά 30-40% και αντικατάσταση του με φυσικό αέριο. Το σύστημα διαθέτει δική του ενσωματωμένη παρακολούθηση της κατανάλωσης καυσίμου για το ντίζελ και το αέριο.

To σύστημα αυτό απευθύνεται μόνο σε οχήματα βαρέως τύπου, 10 τόνων και πάνω, που διανύουν καθημερινά μεγάλες αποστάσεις. Για όλους τους τύπους οχημάτων με κινητήρα Diesel (Euro 3, Euro 4, Euro 5, Euro 6).

Για να είμαστε ακόμα πιο συγκεκριμένοι, το DIESEL DUAL FUEL είναι ένα σύστημα που περιλαμβάνει μια σειρά εξαρτημάτων που προσθέτονται στο βαρέως τύπου όχημα σας με κινητήρα DIESEL, χωρίς καμία αλλαγή στο υπάρχον σύστημα ψεκασμού Diesel και AdBlue.

Αυτή η προσθήκη μπορεί να σας εξοικονομήσει περίπου 100€ κάθε 1000χλμ, για κάθε φορτηγό που διαθέτετε. Ήδη, πάνω από 5.000 σχήματα έχουν επωφεληθεί από τα θετικά αποτελέσματα του συστήματος.

Είμαστε οι μόνοι στην Ελλάδα που έχουμε όλη την απαραίτητη ενημέρωση και τις πληροφορίες για το προϊόν, έχουν στην διάθεση τους όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και πιστοποιητικά για την εγκατάσταση τέτοιου είδους συστημάτων, την μετέπειτα συντήρηση του.

Διάγραμμα Εγκατάστασης

Γιατί να κάνετε την εγκατάσταση DIESEL DUAL FUEL;

Η τεχνολογία Diesel Dual Fuel ήρθε και στην Ελλάδα!

Τα καύσιμα αποτελούν περίπου το 45% του λειτουργικού κόστους ενός φορτηγού οχήματος, ενώ το ποσοστό σήμερα αγγίζει το 70% λόγω της αύξησης της τιμής τους.

Πώς μπορούν να υποστηριχθούν οι ελληνικές οδικές μεταφορές για τη μείωση των εκπομπών καυσαερίων και τη μείωση του λειτουργικού κόστους των φορτηγών;

Η δοκιμασμένη τεχνολογία εισήχθη στην ελληνική αγορά για τον εκσυγχρονισμό των φορτηγών και τη μείωση στη κατανάλωση DIESEL και των εκπομπών ρύπων.

Με την χρήση της τεχνολογίας Diesel Dual Fuel θα γίνεται εξοικονόμηση από 15% έως 20%.

Ο μέσος όρος ηλικίας των φορτηγών στην Ελλάδα είναι τα 21 έτη, επομένως ένας τεράστιος αριθμός φορτηγών που κινούνται στους ελληνικούς δρόμους έχουν πρότυπο εκπομπών καυσαερίων Euro 3.

Η μετάβαση σε μεταφορές χαμηλών εκπομπών για τις ελληνικές επιχειρήσεις σημαίνει αντικατάσταση των στόλων τους με οχήματα προδιαγραφών Euro 6 ή NGV (100% φυσικό αέριο) με υψηλό κόστος. Η εξάρτηση από το ακριβότερο DIESEL αποτελεί σημαντικό μέρος του κόστους για εταιρείες του κλάδου και αυτό αποτελεί αγκάθι για την επένδυση σε νέα οχήματα.

Τι κάνει το DIESEL FUEL FUSION να ξεχωρίζει;

Η απλότητα στη χρήση. Ο διακόπτης στο όχημα με οθόνη που δείχνει τη στάθμη του αερίου στις δεξαμενές και τη λειτουργία ισχύος. Το σύστημα – πλήρως αυτόματο, παρακολουθεί τη λειτουργία ολόκληρης της εγκατάστασης σε συνεχή βάση και καταγράφει σημαντικές παραμέτρους της λειτουργίας της, μετρήσεις αισθητήρων και δεδομένα από το CAΝ. Χωρίς αέριο στις δεξαμενές, το σύστημα απενεργοποιείται αυτόματα και μεταβαίνει σε λειτουργία DIESEL. Η τεχνολογία DIESEL DUAL FUEL μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οχήματα βαρέως τύπου, 10 τόνων και πάνω, που διανύουν καθημερινά μεγάλες αποστάσεις. Για όλους τους τύπους οχημάτων με κινητήρα DIESEL, το νεότερο (Euro 5, Euro 6), καθώς και το λιγότερο προηγμένο (Euro 3, Euro 4), το οποίο δεν διαθέτει προηγμένα συστήματα ελέγχου κινητήρα. Είναι ασφαλές και δεν επηρεάζει τη διάρκεια ζωής του κινητήρα.

Το Fuel Fusion της εταιρειας GAS GROUP PELAGIADIS αποτελεί ιδανική επιλογή λόγω των οικονομικών και οικολογικών πλεονεκτημάτων.

Χρησιμοποιώντας εναλλακτικά καύσιμα, ικανοποιούμε τις απαιτήσεις του κλάδου των μεταφορών για μείωση των εκπομπών καυσαερίων. Η χρήση του συστήματος DIESEL DUAL FUEL μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά σχεδόν 5%, και σωματιδίων έως και 85%.

Άλλα πλεονεκτήματα :

•  5.000 οχήματα έχουν δοκιμάσει τα θετικά αποτελέσματα του συστήματος DDF.
• Εγγύηση συστήματος για 2 χρόνια ή 100.000 χμ.
• Εγγύηση του κινητήρα για 1 χρόνο ή 100.000 χμ.
• Η δομή του κινητήρα και του αρχικού συστήματος ελέγχου ψεκασμού Diesel και AdBlue παραμένουν ίδια.
• Η διαδικασία είναι εντελώς ανατρέψιμη.
• Η έλλειψη αερίου δεν προκαλεί δαπανηρές διακοπές στη μεταφορά ούτε υπάρχει κίνδυνος ακινητοποίησης του οχήματος.
• Κέρδος αυτονομίας με την πρόσθεση των δεξαμενών φυσικού αερίου.
• Θα λάβετε πιστοποιητικό οικολογικού οχήματος.

Αναφορές συστήματος FUEL FUSION

Το σύστημα FUEL Fusion της εταιρείας GAS GROUP PELAGIADIS επιτρέπει τη δημιουργία λεπτομερών αναφορών για την κατανάλωση DIESEL και φυσικού αερίου (CNG).

Η αναφορά κατανάλωσης καυσίμου περιλαμβάνει:
• Συνολική κατανάλωση Diesel
• Συνολική κατανάλωση αερίου
• Κατανάλωση Diesel κατά την οδήγηση
• Μέση ταχύτητα κινητήρα
• Συνολική απόσταση που διανύθηκε
• Ποσοστό της απόστασης που διανύθηκε με διπλό καύσιμο σε λειτουργία OFF
• Μέση κατανάλωση αερίου ανά 100 χλμ.
• Μέση κατανάλωση Diesel ανά 100 χλμ.
• Κατανάλωση αερίου στο ρελαντί
• Κατανάλωση Diesel στο ρελαντί
• Μέση κατανάλωση και των δύο καυσίμων σε λειτουργία διπλού καυσίμου ανά 100 χλμ.

Δείγμα αναφοράς κατανάλωσης καυσίμου – Diesel + CNG

Οικολογία

Η μείωση των εκπομπών CO2 και σωματιδίων (PM) είναι ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της τεχνολογίας DIESEL DUAL FUEL.

Χάρη στο σύστημα Fuel Fusion θα μειώσετε τις εκπομπές CO2 κατά σχεδόν 5%, και τα σωματίδια έως και 85%!

Μείωση των επιβλαβών εκπομπών καυσαερίων, συμπ. CO2, NOx και σωματίδια PM

Ένα όχημα εξοπλισμένο με το σύστημα FUEL FUSION γίνεται πιο πράσινο. Το μείγμα και των δύο καυσίμων – πετρελαίου ντίζελ και αερίου μειώνει την αναλογία των επιβλαβών ουσιών που εκπέμπονται από τα καυσαέρια.

ΣΤΕΡΕΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ PM
Είναι σε μεγάλο βαθμό τα συστατικά της αιθαλομίχλης με την οποία παλεύουν οι πόλεις. Αυτά τα μικρά σωματίδια, που εισέρχονται με τον εισπνεόμενο αέρα, είναι υπεύθυνα για ασθένειες του αναπνευστικού, αλλεργίες και καρκίνο.

ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ
Μια χημική ένωση που αποτελεί ένα από τα αέρια του θερμοκηπίου που ευθύνονται για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.

Πράσινος Στόλος

Το σύστημα Fuel Fusion της εταιρειας Gas Group Pelagiadis είναι μια ιδανική λύση για όλες τις εταιρείες που αναζητούν εξοικονόμηση καυσίμων και δυνατότητα αλλαγής του υπάρχοντος στόλου τους σε έναν πιο οικολογικό.

Χάρη στο σύστημα, δεν είναι απαραίτητο να αντικατασταθούν τα υπάρχοντα οχήματα ώστε να εκπέμπουν λιγότερο επικίνδυνες ουσίες.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

Καλέστε μας στα τηλέφωνα +30 24210 89188, +30 24210 88811, +30 24210 88288 ή γράψτε μας στο ddf@gasgroup.gr ,για να λύσουμε όποιες απορίες έχετε σχετικά με το σύστημα FUEL FUSION της εταιρείας GAS GROUP PELAGIADIS, ειδικά σχεδιασμένο για βαρέως τύπου οχήματα.

Κλείστε ραντεβού για να έρθουμε στον χώρο σας και να σας αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα που μπορεί να φέρει το σύστημα στην εταιρεία σας.

Αρχίστε να κινήστε πιο οικονομικά και πιο οικολογικά !